Kozlici

Sprema se proslava Svjetskog dana kamišibaj kazališta

Svake se godine 7. prosinca obilježava, ni manje ni više, već Svjetski dan kamišibaj kazališta.

Manifestaciju je pokrenula međunarodna organizacija IKAJA (International Kamishibai Association of Japan) sa središtem u Japanu, koljevci kamišibaj umjetnosti. Na taj se dan kamišibaj predstave održavaju diljem zemaljske kugle. Primjerice, 2019. godine održano je 140 predstava u 22 države svijeta.

Svjetskim danom kamišibaj kazališta pokušava se napraviti korak ka miru. Uz priču, uz kamišibaj, uz dobar osjećaj koji stvara umjetnost, a koji u Japanu zovu „kjokan“, širi se dobra volja i mir.

I Kozlići se i ove godine pridružuju proslavi te će 7. prosinca, s početkom u 12 sati, održati online predstavu „Plavi grad, žuti grad“ s prijevodom na znakovni jezik. Priču možete pratiti ovdje. Ako vam je, pored slušanja priče, zabavno i izvoditi kamišibaj, pridružite se i vi proslavi Svjetskog dana kamišibaj kazališta! Organizirajte izvedbu, pošaljite nam fotografiju, a mi ćemo ju objaviti i na našim web
i društvenim stranicama.

Projekt Znakovni kamišibaj (UP.02.1.1.14.0022) je financiran od strane Europske unije, iz Europskog socijalnog fonda u 100% intenzitetu.

Za više o EU fondovima posjetite:

www.esf.hr

www.strukturnifondovi.hr

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kulture – Kozlići.