Kozlici

O NAMA

Osnovani smo 2017. godine kao rezultat dugogodišnjeg rada osnivača udruge u različitim organizacijama u kulturi te suradnje na brojnim umjetničkim manifestacijama kroz koje se kontinuirano promišljalo o drugačijim i inovativnim projektima za djecu i mlade.

Udruga je osnovana s namjenom približavanja sadržajnog kulturnog programa djeci i mladima, a područje djelovanja udruge je kultura i umjetnost; demokratska i politička kultura s posebnim naglaskom na promicanje društvene solidarnosti.

Aktivnosti udruge podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Zaklada Hrvatska za djecu, Društvo hrvatskih književnika, Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Island, Lihtenšajn i Norveška u okviru EGP grantova.

Kozlići su prva hrvatska članica uglednog međunarodnog društva IKAJA – The International Kamishibai Association of Japan sa sjedištem u Tokiju. 

Kozlići su ponosni partner ERSTE Stiftung i članovi ugledne mreže nevladinih organizacija s područja srednje i istočne Europe NGO Academy. U sklopu tog članstva održavaju se brojni sastanci i treninzi s drugim članicama, ukupno 595 organizacija iz 14 zemalja Europe. 

Od 2022. godine, Kozlići su službeni partner Francuskog nacionalnog centra za višejezično obrazovanje Dulala, odnosno njihove međunarodne mreže organizacija koje se bave višejezičnim kamišibajem – Kamilala. 

Kozlići su stalni gosti na uglednim hrvatskim festivalima Međunarodni festival djeteta u Šibeniku, zatim Ogulinski festival bajki, manifestacije Dvorište ideja u Vinkovcima te festivala Knjige u krošnjama, Jednaki u kulturi i Festival kamišibaj kazališta u Zagrebu. Dio su nacionalnog programa za poticanje čitanja Rođeni za čitanje te programa Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi Ministarstva kulture i medija RH. 

Udrugu Kozlići od 2024. godine podupire Zaklada Kultura nova. 

 

KOZLIĆI SU

Vera Pfaff, akademska glazbenica i specijalist struke kulturnog menadžmenta. Trubu je završila na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a kulturni menadžment na Univerzitetu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču. Surađivala je s brojim kulturnim institucijama u organizaciji događaja (Hrvatska glazbena mladež, Centar kulture Trešnjevka, Narodno sveučilište Dubrava, Zagreb Jazzokrestar, Domino), te bila zaposlena kao izvršni producent festivala u Zagrebu, Rijeci, Dubrovniku i New Yorku i kao projekti menadžer nekoliko velikih EU projekata. Trenutno radi kao stručni suradnik projekta Karijeroteka Zaklade Znanje na djelu i kao izvršni direktor udruge Kozliće, te kao izvođač i suradnik u projektima udruge Kozlići i Teatar Poco Loco. Studira Profesionalni master program Društvene inovacije i menadžment na Ekonomskom fakultetu sveučilišta u Beču.

Relja Dušek, novinar. Diplomirao novinarstvo te završio specijalistički studij Diplomacije na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Dugogodišnji novinar, predavač Školske knjige u programu usmjerenom nastavnicima osnovnih i srednjih škola, suradnik obrazovnog programa Hrvatske radio televizije te voditelj i autor dječjih radionica i suradnik programa Ruksak (pun) kulture Ministarstva kulture. Trenutno radi kao novinar i snimatelj novinske agencije Xinhua, te kao izvođač i suradnik u projektima udruge Kozlići.

Kozlići - udruga za promicanje kulutre

Horvatovac 22 a, Zagreb

Potražite nas i na:

Ili nam se javite na:

udrugakozlici@gmail.com