Kozlici

Priče iz Banije putuju u Ogulin

Vesele vijesti dolaze nam iz Ogulina: jedna od najvećih i najmaštovitijih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj, Ogulinski festival bajki, održava se i ove godine i to u periodu od 11. do 13.6.2021. Na festivalu će, po četvrti put zaredom, predstavu igrati i Udruga Kozlići.

Ogulinski festival bajke je kulturno umjetnička manifestacija koja kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva veliča ime najpoznatije hrvatske spisateljice za djecu Ivane Brlić-Mažuranić, rođene Ogulinke. Ogulinske ulice i trgovi poprimaju ruho festivalskih scena i postaju poprište interakcije izvođača i publike, kreativnog stvaralaštva i pozitivne energije. Neke od najboljih predstava hrvatske umjetničke produkcije, uličnog teatra, pripovijedanje i kreativne radionice potaknut će stvaralaštvo cijele obitelji i svih onih koji bar na tren žele živjeti bajku.

Kroz tri dana festivala bit će prikazano mnogo predstava, ali će biti i održano puno zanimljivih i kreativnih radionica. Kozlići će predstaviti kamišibaj projekt „Priče iz Banovine“ koji je nastao 2020. godine u suradnji s Interpretacijskim centrom baštine Banovine. Tri priče sa Banije, „Kolačiću, kolačiću“, „Bik i kuća“ te „Čarobni štap“ ilustrirale su likovne umjetnice Mima Juračak i Nikolina Manojlović Vračar. Na programu smo u subotu 12. lipnja u 19 sati. Priče sa Banije tako, nakon izvedbi u Baški, Topuskom, Zagrebu i Korčuli, putuju u Ogulin.