Kozlici

Predstavljamo međunarodnu organizaciju zaštite kamišibaja

Kamišibaj je dio izvorne japanske kulturne baštine, ali danas doživljava promjene usmjerene novoj eri. Kako bi se očuvala vrijednost formata kamišibaja osnovana je, u Japanu, organizacija IKAJA – Međunarodna organizacija kamišibaja u Japanu (International kamishibai association of Japan).

Cilj im je povećati broj publike, ali i izvođača kamišibaj priča i to ne samo u Japanu već u cijelome svijetu. Želja
im je povezati sve entuzijaste i zaljubljenike u kamišibaj, ali i stvoriti neke nove.

„Mnogo je stvari važno da bi djeca zdravo odrastala te imala zreo pogled na svoju budućnost. Jedna od tih stvari su i slikovnice i kamišibaj priče“, izjavila je Etsuko Nozaka iz organizacije IKAJA, i sama autorica mnogih kamišibaj priča. Organizacija IKAJA ima ukupno 845 članova diljem svijeta. Ukupno je 56 zemlja članica od Afganistana i Argentine, preko Čilea i Kine, Meksika, Rusije i sve do SAD-a i Vijetnama.

I Hrvatska je članica zahvaljujući Udruzi Kozlići koja ju predstavlja u ovom uglednom međunarodnom društvu od 2018. godine. Ako vas zanima više o organizaciji IKAJA te biste se i sami voljeli uključiti u rad organizacije ili samo želite saznati nešto više o tradicionalnom kamišibaju, posjetite https://www.kamishibai-ikaja.com/

Projekt Znakovni kamišibaj (UP.02.1.1.14.0022) je financiran od strane Europske unije, iz Europskog socijalnog fonda u 100% intenzitetu.

Za više o EU fondovima posjetite:

www.esf.hr

www.strukturnifondovi.hr

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kulture – Kozlići.