Kozlici

Kamišibaj priče na znakovnom jeziku kreću nedjeljom u podne

Premijernom izvedbom priče Zagrljaj, jednog od najpoznatijih izraelskih pisaca današnjice Davida Grossmana, Udruga Kozlići u nedjelju 14.11. nastavlja program kamišibaj priča na znakovnom jeziku. Priča će biti emitirana na Facebook stranici Kozlića točno u podne. Priču pripovijeda Vera Pfaff, a Nadija Lovreković prevodi je na znakovni jezik.

Riječ je o projektu „Nove priče na znakovnom jeziku“ koji je uz potporu Ministarstva kulture i medija uspješno održan 2020. godine kada su četiri naslova priča za djecu i mlade adaptiran za kamišibaj format i prevedena na znakovni jezik. Ove godine, Kozlići su pripremili četiri nove priče.

Prva na redu je „Zagrljaj“ Davida Grossmana, nakon čega redom slijede „Duga“ Dinka Šimunovića (nedjelja 21.11.), „Jedna je mačka mnogo jela“ Luke Paljetka (nedjelja, 28.11.), dok će se izvedbom priče „Plavi grad, žuti grad“, Ljerke Rebrović, u utorak 7.12., obilježiti Svjetski dan kamišibaj kazališta.

Projekt Znakovni kamišibaj (UP.02.1.1.14.0022) je financiran od strane Europske unije, iz Europskog socijalnog fonda u 100% intenzitetu.

Za više o EU fondovima posjetite:

www.esf.hr

www.strukturnifondovi.hr

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kulture – Kozlići.