Kozlici

NATJEČAJ ZA DJEČJI PORTRET FRIDE ZA PLAKAT PREDSTAVE

“Idemo! Zatvori oči. Duboko udahni. I zamisli jednu djevojčicu!” kaže mala Frida Kahlo svom prijatelju Pablu u novoj predstavi Kazališta Žar ptica.

Frida Kahlo je već kao djevojčica divno slikala. A ti, ti, ako imaš između 7 i 11 godina također uzmi kist, zatvori oči, i zamisli malu Fridu, tvojih godina u njenom rodnom Meksiku. Pusti mašti na volju, otkrij malu slikaricu/slikara u sebi i napravi njen portret i možda baš on bude na plakatu predstave, jer upravo je raspisan natječaj za dječji portret Fride Kahlo za plakat predstave.

Najbolji rad bit će dio plakata naše predstave koja izlazi 27. listopada i nagrađen s 2 ulaznice za svečanu pretpremijeru. Dodatno, 2. i 3. mjesto nagrađuje partner predstave Školska knjiga s knjigom „Frida“ iz serijala „Mali ljudi veliki snovi“. Uz prva tri, još dio odabranih radova ide na izložbu, koja će uz premijeru biti postavljena u foajeu kazališta, te objavljena na mrežnim stranicama Žar ptice.

O vašim radovima će odlučiti: Igor Vasiljev – scenograf i slikar, Mare Milin – fotografkinja, Drago Utješanović – ravnatelj GK Žar ptica te Anica Tomić i Jelena Kovačić – autorice predstave.

Radove je preporučeno slikati temperama, a dimenzije rada neka ne prelaze veličinu papira iz likovne mape. Najkasnije do 5.10. radovi poštom trebaju stići na adresu GK Žar ptica, Bijenička 97, 10000 Zagreb. Ostavite svoje ime i prezime, adresu i kontakt telefon kako bi vam se mogli javiti. Rezultati će biti objavljeni 8.10.