Kozlici

Znakovni kamišibaj

Dragi naši,

sa zadovoljstvom Vas obaviještavamo da je Kozlićima prošao prvi projekt financiran od strane Europske Unije!

Projekt “Znakovni kamišibaj, UP.02.1.1.14.0022” je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u 100% intenzitetu financiranja (224.700,00 kn), a putem natječaja Umjetnost i kultura online.

Projektom će se smanjiti socijalna isključenost najranjivijih skupina kroz prilagodbu kulturno – obrazovnih sadržaja za djecu opće populacije za koju je, uslijed pandemije bolesti COVID-19 prilagođeno vrlo mali ili nimalo kulturnih sadržaja te gluhu i nagluhu djecu za koju niti u redovnim uvjetima ne postoje prilagođeni kulturni sadržaji.

Kroz projekt su financirane radionice pričanja lektirnog sadržaja od prvog do četvrtog razreda osnovne škole u kamišibaj formi uz učenje znakovnog jezika.

Kroz online radionice djeca će učiti o japanskoj kulturi i umjetnosti, a na početku svake radionice naučiti će pojmove za znakovnom jeziku iz priče koja će im biti predstavljena jer kamišibaj očekuje interaktivnost publike da “pomaže” u pripovjedanju izgovarajući, odnosno u ovom slučaju, djeca će znakovati dio teksta ili nadolazeći događaj.

Dodatna vrijednost ovih radionica je ta što će biti uključena i sama gluha čime će se potaknuti razvoj međuvršnjačkog prihvaćanja različitosti i tolerancije.

Za više o EU fondovima posjetite:

www.esf.hr

www.strukturnifondovi.hr

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kulture – Kozlići.

Skip to content